در مسألهى هستهیى، حرف ملت ایران حرف معلومى است، مسؤولان هم بارها آنچه را که باید گفت، گفتهاند. مطلب این است که ملت ایران یک ملت با استعداد، با فرهنگ، بزرگ، توانا، با نشاط و جوان است و اینجور ملتى صبر نمىکند که اجازه بدهند تا به فلان پیشرفت علمى یا فلان پیشرفت فناورى دست پیدا کند؛ نه، اینجور ملتى خودش وارد مىشود، مرزهاى دانش را هم مىشکند و عبور مىکند و خودش را نشان مىدهد. اگر هم خارجىها، رقبا، دشمنان مىبینند که در این صد سال اخیرِ قبل از انقلاب این حالت پیش نیامده، باید بدانند که در آن وقتها نمىگذاشتند ملت ایران حرکت شایستهى خودش را بکند؛ والّا ملت ایران همیشه یک ملت بااستعداد بوده است. ما همان ملتى هستیم که در همهى دوران اسلامى، از همهى ملتهاى مسلمان، بدون استثناء، پیشروتر بودیم و در همهى علوم و فنون؛ در فلسفه، در علم، حتّى در علوم مربوط به زبان عربى پیشروتر بودیم؛ بزرگترین زباندانها و نحوىها و علماى علم زبان عربى، ایرانىاند و حتّى بهترین و قوىترین کتابها را هم در همان رشته، ایرانىها نوشتهاند. این ملت همیشه در فلسفه، در علوم گوناگون و در دانشهاى تجربى، به قدر زمانه و جلوتر از آن، پیشرو بوده است. این، همان ملت است؛ منتظر نمىماند؛ لذا منتظر هم نماند و حالا از جمله، توانسته است به دانش هستهیى دست پیدا کند. آنچه که امروز ما داریم، هم دانش هستهیى است، هم فناورى هستهیى؛ اما آنچه نداریم و جلویش را گرفتهاند و مانع ایجاد کردهاند، تشکیل تجهیزات این فناورى است؛ یعنى یک علمى را شما کسب مىکنید، بر اساس او یک فناورى را به دست مىآورید؛ رازِ بهکارگیرى این دانش را در تولید فلان محصول کشف مىکنید و وسیلهاش را هم در حدِ حداقل تولید مىکنید؛ ولى وقتى مىخواهید آن را تکثیر کنید و از آن استفادهى کامل بکنید، نمىگذارند و جلویش را مىگیرند؛ این، چیزى است که اتفاق افتاده است. حرف ملت ایران این است که در مناسبات بینالمللى، گزینشى نباید عمل کرد. اینىکه ما رسیدن به دانش هستهیى را براى فلان کشور مجاز بشمریم، براى فلان کشور، به دلایل واهى، مجاز نشمریم، براى ملت ایران قابل قبول نیست.
کارى که در کشور در این زمینه - چه در چالش بینالمللىِ مربوط به کار هستهیى، چه در خود کار هستهیى - دارد انجام مىگیرد، کارى است که با حکمت و مشورت دارد انجام مىگیرد؛ این را ملت ایران بدانند. گاهى اظهار نگرانى مىشود که نبادا کارِ غیرمدبرانهیى انجام بگیرد؛ نبادا تصمیمات فردى گرفته بشود؛ نه، قضیه اینجور نیست. خوشبختانه مسؤولان کشور در این مسأله همرأى و همفکرند؛ کار با مشورت، با تدبیر - از اول و در این دو سال و اندى هم همینجور بوده است - و با فکر جمعى انجام گرفته است و پیشرفت کردهایم. بعد از این هم همینجور خواهد بود. افرادى مردم را نترسانند که ممکن است کار بىمشورت باشد، عجولانه باشد؛ نه، نخیر؛ کار دارد درست با حکمت و همه جانبه، با توجه به جوانب گوناگون، پیش مىرود. مسأله این است که ملت ایران حقى دارد و آن حق را مطالبه مىکند. این حرف هم براى مردم دنیا قابل فهم است، هم براى دولتها قابل فهم است؛ ولى معارض اصلى در این قضیه، دولت امریکاست. حتّى دولتهاى اروپایى هم مواضعشان بیشتر تحتتأثیر فشار امریکاست؛ هر کدام که با امریکا نزدیکترند، مواضعشان تندتر و سختتر است؛ مثل دولت انگلیس. البته ملت ایران سوابق طولانى از دولت انگلیس دارد و مسألهى ملت ایران و دولت انگلیس، مسألهى امروز و دیروز نیست؛ حالا هم همهشان، از آن رأسشان تا مسؤولان گوناگونشان، مواضع بسیار بدى دارند مىگیرند؛ آنها یکى از بدترین مواضع را دارند مىگیرند؛ لیکن معارض اصلى، دولت امریکاست. دولتمردان امریکا که ادعا مىکنند ایران دنبال سلاح اتمى است، خودشان هم مىدانند که دروغ مىگویند، آن کسانى هم که حرف اینها را در نطقها و محافل مىشنوند و برایشان کف مىزنند، آنها هم مىدانند که اینها دروغ مىگویند؛ کمااینکه آنجایى که دم از حقوق بشر مىزنند، همینطور است. وقتى رئیسجمهور امریکا دربارهى قضایاى عراق و غیره، دم از دمکراسى و حقوق بشر مىزند، هم خودشان مىدانند که دروغ مىگویند - چیزى که به فکرش نیستند، حقوق بشر و دمکراسى است - هم آن مخاطبانى که این حرفها را مىشنوند و برایشان کف مىزنند. اهداف آنها براى خودشان روشن است؛ هدف آنها سلطهگرى است. حقوق بشر برایشان کمترین اهمیتى ندارد. شما در همین طوفان کاترینا در امریکا، دیدید که چون مردم، سیاهپوست بودند، همان مقدارى هم که دولت امریکا مىتوانست، به اینها کمک نشد؛ این، حرفى است که خود ملت امریکا - سیاهپوستها که به جاى خود - بر زبان آوردند و گفتند و فریاد کشیدند. رفتارشان با زندانى، رفتارشان با زندانىِ بخصوص گوانتانامو، رفتارشان در ابوغریب عراق، رفتارشان با مردم عراق، رفتارشان با زن و بچههایى که در خانههاشان هستند، همه، نشاندهندهى این است که مسألهى حقوق بشر از نظر امریکایىها افسانه است؛ مىدانند که دروغ مىگویند. مسألهى آنها دو چیز است:
یکى، این است که بحرانآفرینى در دنیا براى دولتهاى امریکا غالباً یک مطلوبِ لازم، یک کار تاکتیکىِ لازم بوده است؛ به آن احتیاج داشتهاند براى اینکه از مسایل داخلى، از مشکلات داخلىِ امریکا، مردم را متوجه به خارج کنند؛ همیشه اینجور بوده است و حالا هم این دولت که در امریکا بر سر کار است، یک دولت افراطى و جنگطلب است و مصلحتشان ایجاب مىکند که این طرف و آن طرف دنیا مسأله درست کنند، مسایلى را بزرگ کنند، یا بحران بیافرینند، یا حوادث کوچک را به شکل بحران براى ملت خودشان معرفى کنند.
دیگر اینکه دولتهاى امریکا و از همه بیشتر این دولتِ جنگطلبِ تندروى افراطى، دنبال یک امپراطورىاند؛ دنبال یک سلطهى جهانىاند. این سلطه، مخصوصِ خاورمیانه هم نیست. البته حالا خاورمیانه مطرح است؛ اما اینها به خاورمیانه هم قانع نیستند. شرکاى اروپایىشان هم این را خوب مىدانند که امریکا آن روزى که به خاورمیانه و به آسیاى میانه و به مناطق حساس دنیا تسلط پیدا کند، دست از سر اروپا هم حتّى برنخواهند داشت؛ این، چیزى نیست که براى آنها پوشیده و پنهان باشد. آنها دنبال منافعشان هستند. یکى از مهمترینِ مناطق، عبارت است از همین خاورمیانه؛ منطقهاى حساس، پل شرق و غرب، منطقهى نفت، منطقهى گذرگاهها و گلوگاههاى دریایىِ بسیار حساس، با ملتهایى که سابقههاى فرهنگى دارند و ذخایر فراوان؛ اینها همه در این منطقه جمع است. حکومت امریکا به اینطور چیزها براى سلطهى خود در دنیا احتیاج دارد. در این منطقه، آن دولتى که صریحاً با سلطهطلبى مخالفت مىکند و بهطور جد ایستاده است، دولت جمهورى اسلامى است. طبیعى است که این مسایل وجود پیدا مىکند و بنابراین، معارض، دولتِ امریکاست.
حرف جمهورى اسلامى این است که این ملت؛ ملتى که انقلاب کرده است؛ ملتى که در طول بیستوهفت سال نظام جمهورى اسلامى با حوادث گوناگون و نشیب و فرازهاى مختلف مواجه شده و با آنها پنجه انداخته و در همهى قضایا توانسته است به طرف هدفهاى خود پیش برود؛ ملتى که اکثریت قاطع آن، جوانند؛ ملتى که دانشجوى آن، استاد آن، نخبهى علمى و عملى آن روزبهروز رو به افزایش است، ملتى است که رو به آینده دارد؛ دل پُرامید دارد. این ملت، ملتى نیست که زیر بار زور و تحمیل امریکا و غیرامریکا برود؛ لذا همانطور که مسؤولان کشور در باب مسألهى انرژى هستهیى گفتهاند، هدف ما مطلقاً ربطى به سلاح هستهیى و انحراف این حرکت علمى و فناورى به سمت سلاح نیست؛ اما از این فناورى هم ملت ایران صرفنظر نخواهد کرد؛ این، حرف اصلى ماست. روشهاى کارى و دیپلماسى و ارتباطات و مناسبات بینالمللىاش را هم مسؤولان کشور سازماندهى مىکنند و پیش مىبرند.
/نماز جمعه تهران/
کارگزاران نظام اسلامی
سیاست داخلی ایران
سیاست بین الملل
حوزه علمیه و طلاب
دانشگاه و دانشجویان
اسلام ناب محمدی
آموزش و پرورش
ارتش بیست میلیونی
گنجینه دفاع مقدس
الگوی اسلامی-ایرانی پیشرفت
پاسخ به شبهات ولایت فقیه
فرهنگ بومی و ملی
جنگ نرم و تبلیغات
اتحاد و انسجام اسلامی
بیداری اسلامی ملتها
همت مضاعف
شرح حدیث
انتخابات
ماه مبارک رمضان
راه نمای همسران جوان
درباره امام خامنه ای
چرا می گوییم امام خامنه ای؟
آرشیو سایت
رهسپاریم با ولایت تا شهادت
وبلاگ علمی مقالات مدیریت
.: شهر عشق :.
منطقه آزاد
گروه اینترنتی جرقه داتکو
در برابر نسیم
صل الله علی الباکین علی الحسین
کشکول
انا مجنون الحسین
من هیچم
وبلاگ سید حسن نصرالله
حدائق ذات بهجة
ایــ عزیـــــز ـــــــران
با سید علی تا فتح قدس
رهروان ولایت
بصیرت
امیر قافله صبر و بصیرت
هدایتگر آسمانی
سربازان سید علی خامنه ای
از رهبر چه میدانید؟
جانم فدای رهبر جانبازم
فرمانبر
بسیج شهید چمران شیراز
مرد دفاع
جانم فدای رهبر
شمشیر ولایت
یار ولایت
ما اهل کوفه نیستیم
من باتو هیچگاه نبودم تو با منی
www.خامنه-ای.net/
طرفداران عدالت
موج رهروان ولایت
فدایی رهبر
امام خامنه ای
عشق من امام خامنه ای
فیـــــه ما فیـــــه
رهروان ولایت و امام
دانش آموزان پیرو خط ولایت
عمار امام سیدعلی
مثبت
مکتب ولایت
ولایت فقیه و دفاع از آن
فدائیان ولایت گرگان